lördag 16 augusti 2008

Jammin'

Det är andra gången på kort tid som jag får synthfiguren från Dreadzones 'The Good The Bad And The Dread' i huvudet. Är du inloggad på last.m kan du höra den här (tror jag). Dreadzone och Original Rockers var nog de sista jag gick igång på från den engelska dansscenen i början på nittiotalet. Under en kort tid kombinerades det bästa från en mängd musikstilar, filminfluenser, kokades ner till ett coolt svängigt destillat som var helt oemotståndligt. Sen försvann glädjen och det blev skitnödigt och introvert.

Eftersom att jag inte hittar 'The Good The Bad And The Dread' får ni hålla till godo med Dreadzones hyllningslåt till jazztobak från samma platta:***

I morgon bitti ringer väckarklockan 05.30 för att jag ska hinna käka frukost innan jag hoppar upp på Surlyn och ger mig iväg till Kransen där vi ska samlas för transport upp till Uppsala. Det blir mitt första motionslopp någonsin. Jag är lite orolig för om ryggen ska palla. Problemen med min rygg är att musklerna längs med ryggraden stelnar och börjar krampa. Jag kan känna av det efter två mil lika gärna som efter sex. Ofta går det bra om jag tar en kort paus och stretchar. Ibland går det inte bort och då är det bara att bita ihop och tänka hundra meter fram. Som jag har skrivit tidigare ligger min nuvarande maxdistans strax över sex mil. I morgon ska gränsen flyttas till åtta och en halv. Om ytterligare två veckor ska den upp till tio mil (obs pdf).

10 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Iponerande! Har funderat på att anmäla mig till mitt livs första motionslopp till fots i höst, kanske är det dags.

Sånger från nedre botten sa...

För att citera ett svinigt företag: Just Do It!

Jah Hollis sa...

Knarkpropaganda. Aj, aj, aj! :-)
Lycka till och hoppas ryggen klarar sig!

Sånger från nedre botten sa...

Tack, Jah. Apropå låtar om droger, har du hört senaste Uncut-samlingen? Där finns ett par riktigt bra nummer från 30- 0ch 40-talet varvat med en del nytt som inte är helt oävet. Och för er som saknar ironi; bara för att en låt handlar om alkohol eller andra droger betyder inte det per automatik att det är propaganda.

Sånger från nedre botten sa...

Att jag ens ska behöva skriva den sista meningen suger.

Ankan sa...

Dryga åtta, och sen tio. Åhhh vad jobbigt! Jag har iofs. precis kutat fem kilometer (vilket e jobbigt för mig). Men ändå. Och lycka till, bit ihop!

slow motion sa...

God tur. Håll ihop och ha kul!

Jah Hollis sa...

Jag har inte införskaffat senaste Uncut, men det låter som det är läge för att bege sig till Pressbyrån.
Mojo var ju inne på samma spår med sin Feed Your Head för några år sedan. Den låg i en plastpåse och innehöll såväl Harry The Hipster Gibsons "Who put the benzedrine" som The Dramatics "The Devil is dope".
Och nej, den sista meningen borde vara överflödig.

Tantaugusta sa...

Jag har tips på en helt makalös fantastisk salva, inköpt på Mallis - liksom dunder och brak för onda krampande muskler! Radio Salil - köp!

Sånger från nedre botten sa...

Tack för alla tillrop.

Tant, spanska apotek säljer mycket konstigt och i vilket land hade de dopade cyklisterna i årets tour varit och träffat farbror doktorn? Men namnet på salvan låter ju som ren musik för trötta muskler...