tisdag 12 augusti 2008

SJ, SJ gamle vän konstigt att du lever än

Det går inte. Jag kan inte avhålla mig från att fortsätta raljera över SJ som ett döende serviceföretag. Det har nu gått 24 timmar sedan min påminnelse om min resefråga. 96 timmar sedan jag skickade frågan första gången. Fortfarande inget annat svar än att de har tagit emot mitt ärende. Björn Rosenberg trampade i klaveret genom att säga att Norge var den sista sovjetstaten när han trodde att bandspelaren var avstängd. Jag vet inte om han hade rätt. Däremot börjar jag misstänka att SJ, trots sina fåfänga och alltigenom urusla försök att leka privat kommunikationsföretag, nog är det sista sovjetföretaget. För att göra komiken total sitter den gamle moderatledaren Ulf Adelsohn ordförande för styrelsen. Det kan förvisso förklara bristande miljöhänsyn och en del tossigheter när det gäller att planera en resa med tåg från plats a till plats b i dessa avregleringarnas tidevarv. Men kommunikation brukar ju moderaterna vara rätt bra på. Även om den är enkelspårig. När det gäller SJ tycks den numera vara totalt obefintlig.

***

Förresten är det nån som vet var man köper en vanlig mobiltelefon, ni vet en sån man pratar och sms:ar i, utan en massa andra onödiga saker som video, kamera, dator, gps, fotboja, wap, swat, nhl och allt vad de nu innehåller. Min alldeles helt vanliga, fast i butikerna högst ovanliga, mobil gick nämligen sönder i går när jag gjorde en liten vurpa på cykeln.

UPPDATERING:

Tänka sig! Jag hittade en vanlig mobil. På Clas Ohlson. För 398 pengar.

5 kommentarer:

Martin sa...

Enkelspårsdrift på kommunikationen innebär nog just att du bara kan få det automatiserade svaret. Möjligen kan det gå att buda på ett bättre svar på Tradera...

Sånger från nedre botten sa...

Ok, jag ska testa där i morgon. Vad tycker du är ett skäligt bud?

Tantaugusta sa...

Åhhh, jag tycker att ni har intelligent humor! I like!

Sånger från nedre botten sa...

Nu ska Tant inte vara ironisk mot gamla människor.

Tantaugusta sa...

..jag är inte ironisk jämt, jag menade allvar ju. Snyft...