måndag 22 oktober 2007

Glenns åtta

"Damn all these beautiful girls
They only wanna do your dirt
They'll have you suicidal, suicidal
When they say it's over"

Glenn, ja jag vet att han envisas med att kalla sig Peter men han rensar fisk och då heter man Glenn, i Halmstad har kastat ut en utmaning jag inte kan nobba: Åtta saker jag inte tänker ge en chans. Som med alla listor är det ju antalet som är det knepiga; bara åtta saker? Jesus, jag skulle på rak arm kunna lista hundra. Men okidoki, vi samlar väl tankarna och konstaterar att vi inte är immuna mot trender, vi hatar dem nämligen, så på första plats har vi:

1. Foppatoffeln. Att överhuvudtaget behöva förklara varför jag inte kommer att ge denna vidriga plasttingest en chans är att förolämpa dig käre läsare. Därför låter vi bli.

2. Krogköer. Aldrig mer. Jag har redan avtjänat allt för lång tid i krogköer och är det nåt jag vet så är det att inte en enda krog har varit värd den tid jag har tvingats stå och frysa för att komma in.

3. Borgerliga partier. Jag kommer aldrig nånsin att rösta på ett borgerligt parti. Inte ens i protest mot Mona, Lasse och vad nu de två miljömupparna heter. Hellre sofflocket. Egoideologier äcklar mig, så är det bara.

4. Religion. Min morfar var agnostiker, vilket kan tyckas vara en sund hållning. Själv är jag av åsikten att människan har ett behov att ingå i en större helhet och därför gör vad som helst för att mystifiera en sådan helhet. Och det är ju just det, att allt hokus pokus som gör folk stjärnögda borde göra oss rädda, för det strör grus i våra ögon så att vår förmåga att se klart minskas. Av det enkla skälet tänker jag inte bekänna mig till nån religion.

5. Göteborg. Nix, aldrig nånsin att jag skulle flytta dit. Stan lider av ett gigantiskt storebrorskomplex gentemot Stockholm. Och om jag flyttade dit skulle min dyrbara tid på denna jord bara upptas av en massa tjafs om min dialekt och hur mycket ”bättre Götet är” om man jämför. Lägg av! Ni fattar ingenting, för att travestera en sillstrypare.

6. Malmö. Av samma skäl som ovan. Men jag har på senare år kommit att uppskatta Malmö mer.

7. Hårdrockare. Kommer aldrig nånsin att ske. Hårdrockare är svenssons. Jo, det är förvisso jag också numera, men hårdrockare är det till mentaliteten.

8. Rasist. Jag kommer alltid att hata alla idioter. Jag kommer fortsätta att låta bli att bry mig om dem jag inte vill bry mig om. Jag kommer att falla för och älska alla älskvärda.

***

Risken tyck förresten överhängande att jag om en vecka slutar läsa Glenns inlägg. Jag befarar att han kommer att vara så där vidrigt dryg som bara de där på baksidan kan vara när de har tittat för djupt ned i en pokal.

16 kommentarer:

Studiomannen sa...

Pha. Vänj dig!

Men jag hajar vad du menar med hårdrockare. Generelllt sett lyssnar jag oerhört mycket på hårdrock. MEn jag vill inte bli sammankopplad med den genomsnittlige Iron Maidenkonsertbesökaren - varken till det yttre eller det inre...

Neander sa...

1. Fundamentalism - Jo, jag är troende. Ja, jag har ideal. Men erfarenheten säger mig att den dag man blir tvärsäker på något, och slutar se sig om efter relevant kritik, kör man huvudet i en bergsvägg. Det må gälla ateism, tro, agnosticism, socialism, kapitalism, eller vad fan som helst. Allt är, mer eller mindre, möjligt. Obetydligt lite är, under alla omständigheter, tvärsäkert.

2. Rösta borgerligt - Kan inte föreställa mig att jag någonsin kommer dela en borgerlig helhetssyn så pass mycket, att jag kommer rösta på ett borgerligt parti. Självklart kommer jag att fortsätta läsa välformulerade borgerliga inlägg i olika debatter. Men jag kommer aldrig dela helhets-synen.

3. Kostymer - Enkelt. När man som jag använder rullstol är kavajer ett extremt opraktiskt plagg. Västar, skjortor, byxor kan jag gå med på. Men en traditionell kostym? Icke.

4. Sofflocket - Röstskolk är ett passivt godkännande av diktatur. Jag kommer alltid att rösta på "de minst jävliga". Inget är kanske perfekt. Men hur egoistiskt är det att inte bry sig?

5. Golf - att oattackerad, i lugn och ro, välja mellan ett tiotal olika redskap, kräva total knäpptystnad, och sen slå på en liten, liten boll över en konstgödslad jätte-yta - och tjäna miljoner - borde betecknas som grovt bedrägeri. En kasse bira och lite crocket, någon?

6. Anabola steroider - Visst vore det roligt med idrottslig framgång och ett bankkonto man aldrig behöver oroa sig för. Men inte till priset av ett, bokstavligt talat, växande hjärta och krympande sexdrift.

7. Skor - En av fördelarna med att ha amputerat fötterna är att man fullständigt struntar i skor.

8. Surströmming - Jag har egentligen ingen bra motivering mer än att doften aldrig lockat mig till att ens prova eller härda ut. Jag kommer dö utanatt ha provat surströmming, och det är inget jag sörjer.

Féline sa...

Bra lista! Om jag hade varit mer seriös (jo, jag listade också åtta dumma saker tidigare idag) hade jag kunnat knåpa ihop något liknande. Visserligen tycker jag Malmö är rätt trevligt, men ändå.

Men nu är jag ju något slags lite hårdrockare. men du kanske bara menar de där "en-genre"-hårdrockarna? Annars känner jag mig djupt kränkt. Trots att jag tycker "hårdrockare" är bland de tråkigaste människor som finns. ;D

Sånger från nedre botten sa...

En schucker svid är inte att förakta, bara man slipper snaran. Jag fattar inte varför ett par kostymbrallor skulle vara mer opraktiska än ett par jeans i en rullstol? Upplys mig.

Féline, tack. Om du känner dig djupt kränkt samtidigt som du tycker att hårdrockare är de tråkigaste människorna som finns. Ja, du, då vet jag inte riktigt vad jag ska säga; byt liv kanske, så du blir ännu mindre hårdrockare?

Neander sa...

Om du läser en gång till så inser du att det mest är kavajen min bojkott riktar sig mot...

Sånger från nedre botten sa...

Opraktiskt må det vara, men ibland grymt snyggt.

Cliff Hanger sa...

Bajen är ju vår religion!

Det där med hårdrock och svenssons får vi diskutera.... enligt min mening är inte "svensson" heller ett rakt igenom dåligt begrepp. Det beror på vad man lägger in i begreppet förstås. Men man kan t ex leva ett svensson-liv på utsidan, men vara annorlunda på insidan.

Jag håller också med neanders kritik av sofflocket. Bättre att rösta på det minst dåliga partiet än på inget alls. Om man röstar "späder man ut" de röster som läggs på t ex högerextrema partier. Och man har senare legitima skäl att kritisera dem som röstats fram.

Annars huvudsakligen en bra lista. Men det är ju lättare att kritisera än att hylla. ;-)

Neander sa...

En kavaj med hjulspår på ärmarna som hänger ner och trasslar in sig i hjulen på en rullstol är inte snyggt, inte praktiskt, och på det hela taget rätt onödigt. Jag har försökt vid enstaka tillfällen.

Det är inte värt det. En skräddarsydd väst, en fin skjorta och ett par välstrukna byxor - sen är jag redo för kalas.

Jah Hollis sa...

Påhoppet på Malmö begriper jag inte. Här kan det vara hur trevligt som helst. Men vi klarar oss nog ändå...;.)

Sånger från nedre botten sa...

Neander, jag gillar vita jeans och vita t-shirts och skjortor, de är förbannat snyggt, men grymt opraktiskt eftersom att jag vid de tillfällena av nån outgrundlig anledning alltid hamnar på fest med mycket rödvin...
..det är trots det snyggt.

Neander och Cliff, ert resonemang bygger i så fall på att lägga rösten på det minst dåliga alternativet. Mitt bygger på att lägga rösten på det bästa alternativet, men om det alternativet blir högrare än högern, ja då blir det sofflocket på valdan och kamp i vardan för min del.

Neander sa...

Cliff: inte ens inom Bajen-religionen, om man bekänner sig till den, blir fundamentalism ett lockande koncept. Jag är inte särskilt sugen på att ta in bröderna Olsson som tränare, eller vilka andra konsekvenser fundamentalism skulle kunna tänkas få...

Sånger från nedre botten sa...

Jah, det var inget påhopp - bara subjektiva fakta. Och om du lyfter på solbrillorna så ser du att jag skriver: "Men jag har på senare år kommit att uppskatta Malmö mer." Det är förvisso i relation till nåt annat, Gbg, men ändå.

Cliff Hanger sa...

Jag har i alla fall gärna lite grönvitt grus i ögonen. Jag ser så klart ändå (men alla klarar inte av den kombinationen i o f s).

Angående sofflockeriet: Det minst dåliga alternativet har aldrig varit och kommer med 99,999999999 % sannolikhet aldrig vara "högrare än högern". För övrigt är "det minst dåliga" och "det bästa" samma sak, men det är ganska ointressant vad man kallar det.

Markus F sa...

Utmärkt lista. Jag skriver under på alla punkterna.

Neander: Ateism står i totalt motsatsförhållande till fundamentalism. Man kan alltså inte vara fundamentalistisk ateist.

Sen funderar jag på det där med kavaj. Nån designer borde sätta igång och göra snygga kläder för rullstolsburna. En kavaj som är kortare i ryggen, har fickorna på andra ställen, som är skuren för att vara snygg när man sitter osv.
Läderklädsel på undersidan av ärmen kanske? Nå, det där vet du bättre.

Nån jävla modefjolla kunde ju få göra nytta för en gångs skull. Borde ju vara en utmärkt uppgift för modeelever på Konstfack eller nåt.

Neander sa...

markus f: Om du visste vilka reaktioner jag har fått sen jag "kom ut" som kristen, av ateister, så skulle du aldrig påstå att det inte finns fundamentalistiska ateister. Maken till intolerans finns bara bland, just det, fundamentaliser.

Det finns kollektioner för rullstolsbrukare. De görs i väldigt små upplagor, och är S_V_I_N_D_Y_R_A.

Markus F sa...

Svindyrt är aldrig kul.