måndag 29 oktober 2007

Inte en meter gratis


"Let's fly away to some foreign country
Where nobody knows who we are
I wish I had a ship to sail the waters
I wish I had about a hundred dollars
But I'll just stand with this glass in my hand
Feeling like nothing even matters"

Snart döper jag om den här bloggen till 'Sånger från Lucinda Williams'. Inte mig emot. Som jag skrev i förrgår är det en ynnest att vakna med hennes låtar i skallen. Att jukeboxen dessutom kör på random gör ju inte saken sämre.

***

Det var ett utmärkt väder igår. För segelflygning eller nåt liknande. Att cykla från Östertälje till Ösmo var däremot på gränsen till vidrigt. Det blåste. Rejält. I ett par nerförsbackar stod vi nästan stilla i motvinden. Jag skrattade, förbannade och bet ihop. Det var sinnesjukt jobbigt. Ryggen skrek. Låren skrek. Det enda som inte skrek var bromsarna för dem behövde vi inte använda, vinden skötte det jobbet alldeles förträffligt. Samtidigt var det nog den bästa sträcka som jag och Marathonmannen har gett oss ut på. Kanonbra vägar genom ett fantastiskt landskap. Till och med den lilla alpstigningen var skön, just där var det ingen motvind bara en klättring på några hundra meter, för att man ser landskapet och en del av backen man just har avverkat nedanför en. Väl uppe på platån kommer kanske den tristaste delen av sträckan; på båda sidor om vägen tallskog. Tack och lov pågår den bara i några kilometer, sen kommer en underbar utförsbacke där vi satte hastighetsrekord: 56,7 km/h. Sen åkte vi in i väggen igen. Galen motvind hela vägen fram till Sorunda.


Marathonmannen tar ett tjusigt självporträtt

När vi väl såg ICA-flaggorna vaja över Ösmo centrum var det nästan så att jag fick en tår i ögat. Sunkbiran slank ned utan bedövning. Marathonmannen var dock lite besviken. Sträckan var på 38,9 kilometer. Alltså har han fortfarande inte cyklat längre än han har sprungit.

Lidandets fysionomi. Notera att cyklisten bär fotbollsskor,
fotbollsstrumpor samt fotbollsknickers.
I ett annat sammanhang skulle nog någon
hävda att han är helt offside.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå fotbollskor, går det snabbare med andra skor?
Annan färg på jackan o/e hjälmen gör att du syns bättre å reflexer kanske inte vore så dumt...så du syns.
Elvira

Sånger från nedre botten sa...

Jo, du Elvira, det går betydligt snabbare på en räser om du har pedaler som du kan sätta fast pjucken i för då jobbar du inte bara med att trycka ned pedalen, du drar också upp den. Som du kanske ser på bilden cyklar jag i dagljus och då verkar reflexer lite överdrivet. Men tack för omtanken.

Cliff Hanger sa...

Vidrigt och kanonbra i en skön mix alltså. :-)

Kul att få en bild på din vackra fejja också. ;-)

Sånger från nedre botten sa...

Cliff, nu vet du vad du väja för på söndagarna...

;-)

Cliff Hanger sa...

...eller sikta på....

;-)

Sånger från nedre botten sa...

Du skulle bara våga. Då kör jag över dig!