söndag 28 oktober 2007

LAJ och besöksrekordet

"When you're over me
there's no-one above you"

Ett Twinglyping och nytt besöksrekord. Den här bloggen fick ett nytt besöksrekord igår. Det var hela 266 nyfikna som följde länken från DN hit. 266. För ett par månader sen var det antalet besökare på en vecka. En normal dag kommer ungefär 50 och hälsar på mig. 50 personer gör en bra fest, för då hinner man slänga käft med alla. 266 blir oftast lite rörigt och man hinner bara säga hej och har dåligt samvete för att man inte pratade med fler. Ta bara en sån sak som att 266 kom förbi och bara en nykomling lämnade en kommentar. Är det inte konstigt? I och för sig tyckte jag inte att det jag skrev var särskilt kontroversiellt. Uppenbarligen ingen annan heller. Men jag hade gärna sett att Jah hade hälsat på lite tidigare och uppmärksammat mig på att ett 'jag' saknades samt att ett annat slarvfel fanns i texten. Fast eftersom jag tror på Lagen om alltings jävlighet, LAJ, var det knappast förvånande att gårdagens inlägg skulle innehålla fler fel än vanligt när fler än nånsin kommer på besök.

***

På björken utanför fönstret skvallrar de gula löven om att blåsten tilltar. Ändå känns det som om jag måste ut på cykeln idag. Man vet ju inte. Det här kan vara den sista söndagen för i år att flåsa sig fram på Södertörns småvägar. Resterande söndagar kan ju faktiskt vara fyllda av åska, regn och drivis. Och är det nåt Marathonmannen och jag har lärt oss så är det att i trakterna kring Västerhaninge blåser det alltid.

6 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Jo, det finns många sätt att få upp upp besökssiffrorna.
Jag blev själv förvånad när jag vid något tillfälle pingat på Twingly och helt plötsligt fick flera hundra besökare på en dag (men nästan inga kommentarer).
Sedan undrar man hur den blogg som ständigt ligger etta på Malmölistan på Bloggportalen (med något enstaka undantag) kan ha så många besökare. Det senaste inlägget på bloggen skrevs den 13 augusti!

dhea sa...

uteblivna kommentarer tror jag handlar om... att man som läsare inbillar sig att man måste skriva nåt riktigt smart å fyndigt...när det räcker ganska långt med "I was here"..för att visa att man läst å förstått..f.ö. var dina ev slarvfel i inlägget inget jag överhuvudtaget la märke till...förrän du själv nämnde det:)
(vaknade upp med kiss my love goodbye imorse...det var helt ok)

madde sa...

Jag hittade dig..det där med sånger funkade..intressant minsann

Sånger från nedre botten sa...

Jah, kill'em if they move!

Dhea, nu kan inte lägga märke till dem de har försvunnit...

Madde, välkommen.

Markus F sa...

Vad fan är Twinglyping? Får man fler besökare av det? Jag har svårt att tro att BBB skulle ha någon nytta av det, det finns nog inte så många fler som är intresserade av min blogg än dom som redan läser.

Och du, tro inte att det är sista gången för i år du ger dig ut på småvägar. Jag ska se till att du köper fetare suler till jonnen och sen blir det grusvägsextas hela vintern.

Sånger från nedre botten sa...

Twinglyping är när tar en länk från nån av drakarna (svd å dn) och lägger upp den på din egen blogg sen går du in på http://www.twingly.se/ och lägger in din egen bloggadress sen är det väl nåt med ettor och nollor som gör att den som läser artikeln sen ser att du har bloggat om den vilket kan vara en boost för läsesiffrorna framförallt svenskans läsare är på när det gäller politik medans dn:s uppenbarligen är mer intresserade av kulturpolitik och du ska inte vara så säker på att BBB inte kan dra nytta av twingly eftersom att båda tidningarna understundom skriver om cykling på sina sportsidor och då kan det ju tänkas att du har en avvikande åsikt, fan vet var jag fick det ifrån, när det gäller doping och moralpanik bara för att vi inte har några justa svenskar med på touren, vad säger du, ska jag sätta punkt nu? och då.

Angående fetare sulor, helt ok, men jag tror att det finns en eller ett par veckor kvar att krama ur det här årets landsvägar, helst i medvind. Men nån sån finns nog inte nere på Södertörn.