måndag 1 oktober 2007

Dålig efterfrågan går ut över miljön

"Drick ur ditt glas, se Döden på dig väntar,
Slipar sitt svärd, och vid din tröskel står.
Blif ej förskräckt, han blott på grafdörn gläntar,
Slår den igen, kanske än på et år"


Jag kan inte riktigt släppa irritationen över SJ. Visste ni att det finns en organisation som heter cykelfrämjandet? De har uppmärksammat att SJ inte längre tillåter hojar på tågen. Tror ni att de bedriver nån kampanj på sin hemsida för att få SJ att ta sitt förnuft till fånga? Nix. De konstaterar bara faktum. I stället kommer de med det matnyttiga tipset att ta flyget eftersom att en normal jonne inte överstiger bagagevikten. Tack ska ni ha! Vet ni vad, cykelfrämjandet? Jag är glad över att jag inte är medlem i er organisation.

Nu är jag lite antik, jag gillar tåg, även om SJ och alla andra tågbolag sabbat upplevelsen genom att de imiterar flyget i inredningsdesignen. Trots det föredrar jag tåg. Jag gillar mötena och samtalen som kan ske på ett tåg. Jag tror aldrig att jag har haft några minnesvärda konversationer med främmande människor på ett flygplan. Har du?

Här har ni felet i ett nötskal när det gäller SJ och deras lismande miljömedvetande: "Du kan inte skicka resväskor och bagage med SJ längre eftersom efterfrågan har varit så låg."*

Miljömedvetande kommer inte gratis. Och krockar marknadskrafterna med miljön är det miljön som får stå kvar på perrongen. Tack SJ för att ni på ett så tydligt sätt berättar sanningen.

*SJ:s hemsida om bagage och förvaring.

6 kommentarer:

svartpeppar sa...

hittade hit via kulturbloggen - trevligt måste jag säga!

Sånger från nedre botten sa...

Har man Jamie T:s Calm Down Dearest som halvårsetta är man självklart välkommen på besök.

Sånger från nedre botten sa...

..även om jag inte håller med dig om beskrivningen av låten. Jag skulle nog vilja påstå att Jamies Gumbo har originalitet, även om många av ingredienserna känns igen.

James Blunts 1973 skulle jag däremot kalla för en 'eklektisk' ballad. Eller det skulle jag nog inte, jag använder bara ordet 'trist'.

CV sa...

Miljön får väl stå i skamvrån lite varstans.
Tyvärr.
I helgen var jag på presskonferens med Christer Fuglesang och han berättade att när han kom ut i rymden vad det som starkt påverkade honom att han såg hur liten atmosfären är och därmed hur ömtålig den.
Men det är väl inte realistiskt att skicka ut alla beslutsfattare i rymden.
RS
kulturbloggen.com

Neander sa...

cv: trots det är Fuglesang partikamrat med Fredrik Af Täby.

Sånger från nedre botten sa...

CV, varför inte? Ett par månader på mir tillsammans - samtidigt -kanske skulle skapa en bättre värld.