onsdag 31 oktober 2007

En osmaklig historia

"Once I get to Baton Rouge
I won't cry a tear for you
All the way to Jackson
I don't think I'll miss you much"

Det finns nåt osmakligt i hela den Pihlblad-Schenströmaffären. Jag uppskattar lika mycket som andra med hjärtat till vänster när moderater och andra borgerliga politiker ertappas med hela näven i syltburken. Men jag finner det högst motbjudande när en statsekreterares salongsberusning och flirtande på krogen blir till förstasidesnyheter utifrån nån absurd moral som ingen nyhetsredaktör själv kan leva upp till. Och det är här nånstans det börjar bli obehagligt. Schenström tiger och det tycker jag att hon gör rätt i. TV4-killen talar däremot ut i alla media och hoppas därmed på att bli rentvådd från misstankar om att hans ställning som politisk reporter har urholkats. Pussen han gav Schenström på krogen är inget mot den Judaskyss han nu ger henne. Med lite stake hade han kunnat avfärda allt med att vad som hände där på krogen är deras ensak. Inte då. Pihlblad fegar ur och blir babbligare än om han druckit några glas rödvin och några mellis. Efter den mediala ringdansen kan man bara hoppas på att Pihlblad förflyttas till nån lokalredaktion för att sköta trafikinformationen för en större pajas har jag inte skådat på länge.

Den enda relevanta frågan i sammanhanget är om Schenström hade jourtjänst eller inte. Att pimpla ett par glas vin i tjänsten är nog inte så klokt. Hade regeringschefen sagt att han har haft ett samtal med Schenström och att historien för hans del är utagerad hade kanske allt varit över. I stället kommer sekretesstämpeln fram och stämplas över journalerna. Handlingen misstänkliggör Schenström. Och i och med sekretessen blir det till en nyhet av något som aldrig borde ha varit en nyhet från början. Kul med en sån arbetsgivare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inte ens om hon hade jour,är det särskilt upprörande eller intressant.Jag har sett åtskilliga journalister berusade fast dom varit i tjänst.Men jag blev väldigt besviken på Anders Pihlblad(jag känner honom personligen) som babblar på om att hon var glad i hatten.Jag brukar själv vara glad i hatten utan att för den skull ha druckit någon alkohol.

Sånger från nedre botten sa...

Anonym, vi tycks onekligen ha lite olika syn på när man ska dricka alkohol eller inte. Berusade journalister i tjänst gör ett lika dåligt jobb som en berusad kirurg, sjuksköterska, polis, konsumkassörska eller hur? Eller ska bara vissa yrkesgrupper ha rätt att ta sig en bläcka under arbetspasset och i så fall vilka?

Det osmakliga i historien är snaskandet och moraliserandet som endast riktar fokus åt ett håll: Schenströms.

Cliff Hanger sa...

Håller delvis med. Den viktigaste frågan var huruvida hon hade jour eller inte. Den frågan har vi som bekant nu fått besvarad.

Sedan tycker jag förvisso att politiker ska få vara människor och få vara berusade då och då, de med. Men om man är det medan man har jouren för rikets krisberedskap är det inte okej.

Det är inte heller okej med vänskapskorruption mellan politiker och journalister, vilket det nog var frågan om här.

Självklart har inte Pihlblad heller skött sig.