onsdag 3 oktober 2007

Den gudomliga komedin fortsätter

Another One Bites the Dust borde vara dagens låt med tanke på att ytterligare en medarbetare till regeringen har fått gå/avgått. Det snurrar fort nu i maktens korridorer. Jag funderade i morse om det faktiskt inte är dags att kräva nyval: I modern tid har ingen annan regering i Sverge haft så många avhopp på grund av skandaler. Av nån outgrundlig anledning har alltid den egna vinningen varit den bakomliggande orsaken, oavsett om det handlar om skitsaker som obetalda tv-licenser eller det mer allvarliga fifflet på Carnegie. Ett nyval skulle nog för en lång tid framåt förpassa de borgerliga partierna på undantag. Och det vore naturligtvis trevligt. Men samtidigt kom jag att tänka på att jag nog aldrig tidigare fascinerats så mycket av en regering; inte ett enda satirprogram värt namnet hade kunnat klura ut ett så intrikat manus. Det enda som saknas är en ordentlig sexskandal och en muthärva. Så efter lite moget övervägande, nej det är inte dags för nyval, än. Jag har på känn att det kommer mer.

Däremot är det helt klart dags för Mats Odell att följa dem han har handplockat från Carnegie ut genom dörren. Jag skrev redan i våras om Odell som en man utan ansvar och det har nu återigen visat på ett allt för tydligt sätt. För att få Odell att gå är nog hans chef tvungen att visa honom var dörren är. Men det lär väl inte heller ske. Kanske är det nåt som går i de där kretsarna. För ingen kan väl påstå att regeringschefen hitintills har tagit nåt ansvar för dem han har utnämnt och som på ett så underhållande sätt har gjort bort sig framför kamerorna.

I Dantes tredje, fjärde, åttonde och nionde cirkel börjar det nu bli fullt av svenskar.

***

I morgon klockan 22.00 på Estadio Municipal är det Time For Heroes:



***

Morgonens låt var samma som igår. Alltså inget mer att skriva om.

5 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Snygg koppling till Dantes cirklar i Helvetet. Det är i alla fall en lite tröstande tanke att Odell & co kommer att plågas där senare.

Malena sa...

Ja, Moderaterna började kalla sig själva för det nya arbetarpartiet, sen dess har det nog blivit svårare och svårare att göra satir på den svenska högern. De gör det så bra själva. Det är ju inte bara skandalerna, jag tycker språkbruket är något av det mest fascinerande, till att börja med som sagt "det nya arbetarpartiet". Jobbgaranti var ju också roligt. Överhuvudtaget "jobbpolitik". Bara man sätter in ordet "jobb" nånstans så kan man tydligen rättfärdiga vilken politik som helst.

Rolig grej om detta:

http://josefin.brink.riksdagsvanstern.org/2007/08/satirens_dodgravare_eller_sa_b.php

Sånger från nedre botten sa...

Cliff, tänk om det vore så väl, men nu är jag dessvärre ateist. Vi får hoppas på ett straff redan i detta liv.

Malena, huvudet på spiken. Det roligaste med "jobbgarantin" är väl att den mer och mer påminner om 'business as usual'. Samma åtgärder som sossarna använt men nu med ett nytt namn och med mindre stålar. Det sistnämnda är dock inte så jättefestligt.

Anonym sa...

Visst känns det som att regeringen fått hela sitt ekonomiska upplägg från det här, utan att ha förstått humorn:
http://www.youtube.com/watch?v=Oxcyty6zpa0

De Gudomliga Kreatörerna sa...

Visst är det så att det skett ovanligt många skandaler inom de högra blocket sedan valet. Visst det är komiskt. Men mer än så borde det inte vara. Skvallerblaskor såsom aftonbladet och expressen nagelfar ju minsta detalj kring högerns förehavanden. Visst är det bra med granskning. Men att man blåser upp något som att några i stadshuset har anlitat svart arbetskraft någon gång är ju helt absurt. Det har ju alla, om man nu ska vara petig. Om du någong gång betalat en kompis för en mindre tjänst utan att notifiera skattemyndigheten så är ju även det ett svartjobb. Det sjuka är hur dessa ovesäntliga skandaler får ett sådant inflytande på politiken, när det finns mycket viktigare saker att diskutera.