onsdag 19 september 2007

Are children the only ones who blush?

"Some people, they like to go out dancing
And other peoples, they have to work, just watch me now!
And theres even some evil mothers
Well theyre gonna tell you that everything is just dirt"

Filmkrönikan. Vad säger man; ännu en make over som gick åt helvete. Uppenbarligen kan inte svt:s programdirektörer bestämma sig för om Filmkrönikan är ett vuxenprogram eller ett ungdomsprogram. Varje byte av programledare ger nya signaler. De två senaste programledarna lyckas förträffligt med att hålla flåset uppe. För fjortonåringar. Själv pallade jag inte med P3-svadan utan lämnade programmet åt sitt öde. Fast jag kanske inte längre tillhör målgruppen? Men det är inte utan att jag undrar varför inte svt kan köra två filmprogram, ett för de yngre och ett för oss andra (medelålders segskallar).

***

VM är över för den svenska truppen. Jag är inte helt förvånad. Malin Moström skyller i en krönika på orutin. Och visst kan det vara så. Men inte bara. Av de två matcher jag har sett har passningsspelet var under all kritik och har passningarna väl haft rätt adress, ja då har mottagningarna var bedrövliga. Vill man generalisera, och det vill man gärna, så är det här ett svenskt problem oavsett om det är herrar eller damer på plan. Visst, det har blivit bättre. Framförallt kortpassningsspelet. Men omvärlden har blivit mycket bättre, snabbare. Och då inställer sig frågan: Är det nåt fel på träningen i Sverige? Kanske övas det för lite långa passningar och mottagningar. Sen kan man alltid vara kritisk mot laguttagningen. Lotta Schelin, allsvenskans bästa striker, hamnar på kanten. När hon väl får köra på topp kommer målen. Det kanske säger nåt Dennerby?

***

Idag är det matchdag, i nåt betydligt intressantare än VM - Sanktan, ett hett derby väntar tjejerna. Vi får se om vi äntligen lyckas att besegra en motståndare på vår så kallade "hemmaplan". Det är dom värda tjejerna.

***

I morse var det riffet i Sweet Jane som sparkade upp mig från kudden. Förmodligen ett av de bästa rockriffen nånsin.

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

"...me, I´m in a rock´n´roll band..."
Den låten har jag sjungit många gånger, uppbackad av diverse konstellationer av musikaliska vänner.

Sånger från nedre botten sa...

Jag vet inte vilken version jag gillar mest, Velvets eller Lous. Den senare är kraftrock som är intimt förknippad med mina första insikter i vad som är bra rock 'n' roll. Velvets är, hmm, fantastisk.

Vore kul att höra din version.

Jah Hollis sa...

Jag tror jag hämtade min inspiration och version från Rock´n´roll Animal.

Sånger från nedre botten sa...

Det enda som suger med den versionen är evighetsintrot.