söndag 30 september 2007

Day By Day

"I feel like a robot
On the production line
Ain't got no tomorrow
On the circle line"

I dag är det säsongsavslutning. Tjejerna lirar sista matchen i Sanktan. De har vunnit superstort och toktorskat med samma entusiasm. Näe, det var inte riktigt sant. Efter 11-0 torsken var några av dem rätt stukade, i säkert ett par timmar. Sen är det glömt. Det är inte utan att jag blir avundsjuk på deras förmåga att befinna sig i nuet. Själv befinner jag mig nästan alltid mer nån annanstans; i framtiden eller i det förflutna. Eller i tre tidsdimensioner samtidigt: Då, nu och sen. Ok, jag kan vara väldigt närvarande, men då måste situationen uppfylla mig. Men hur ofta blir du uppfylld av en situation per dag? Inte särskilt ofta, eller hur? Och det är väl där vi kanske borde vara lite mer som barnen, för det är ju den långa sträcka av nu som bildar våra liv. Att hela tiden vara i före eller efter nuet innebär ju att själva livet försvinner.

***

Det finns inte många klipp med Generation X på Youtube, men här är en grymt bra låt:

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har tränat mina kids idag.
En 10-årig tjej sköt jättebra med fin teknik och jag fick henne att suga ordentligt på karamellen genom att sträcka på sig och säga "Fy faan, vad jag är bra". (10 spänn i svordomsbot, sa pappan).
Dom e goa, dom små.
Concrete Kid

Ankan sa...

Jag insåg redan nio år ung att jag inte hade anlag för fotboll. Så då la jag av, fast jag knappt börjat. Jag e fortfarande lika kass...

Appråpå ingenting, brukar du käka på Hua Xin? Själv köper jag alltid S13, kyckling i mangosås med cashewnötter. Rekommenderas starkt.

Sånger från nedre botten sa...

CK, jag skulle bli ruinerad. Jag svär på tok för mycket när jag öppnar mun. Hur länge har du tränat?

Välkommen hem, Ankan! Hua Xin är det kinesen i Kransen?

Ankan sa...

Tackar tackar.

Jepp, det e det. Jag brukar åka förbi med jämna mellan och takeawaya.

Anonym sa...

Jag har tränat folk i skogs-bågskytte till och från i några år.
Korta och långa håll. Uppför och nerför och indianhukande under granarna.
CK

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, jag har inte käkat där sen jag bodde i Kransen. Är den verkligen ok? Jag tyckte den var lite mesig sist jag var där.

CK, skogs-bågskytte??? Jag trodde det var fotboll du tränade, men ok, jag kan tänka mig att det är kanonkul det också?

Ankan sa...

Jag har fått för mig att du fotfarande bodde i krokarna. Men visst e den bra. Fast. Jag tog med en kompis för några år sedan, jag bodde i Aspudden då, han i norrort. Han gillade den inte. Ett par veckor senare var vi på en kines i Jakan. Den gillade inte jag. Så, smaken e som...

Sånger från nedre botten sa...

Jag bor fortfarande längs linjen och det sociala livet utspelar sig mest i Kransen. Vilket inte är så dumt. Klart mer avslappnat än inne-söder.