torsdag 20 september 2007

Följ pengarna

"Someday you'll meet your rocking chair
'Cos that's where were spinning
There's no point to wanna comb your hair
When it's grey and thinning"

Det finns inget annat ord än klasspolitik för att beskriva vad regeringen ägnar sig åt nu. Från 1 januari 2008 ökas antalet karensdagar från fem till sju dagar; Vi betalar sen årsskiftet allt mer för att få tillgång till arbetslöshetsförsäkringen, å andra sidan försämrar regeringen innehållet i den. Hade ett vanligt försäkringsbolag gjort samma sak hade de snabbt varit utan kunder. Vi är surrade vid masten. Vid ett års sjukskrivning sänks ersättningen till 75 procent. De som är sjuka och arbetslösa ska jagas till arbete. De arbetslösa ska förmås att ta lågbetalda arbeten för att sätta press på de fackliga organisationerna. De som är sjuka och låginkomsttagare, vilket är den största gruppen, ska svältas ut i arbetslivet igen oavsett vilka krämpor hon eller han dras med. Det är fan i mig skamligt.

Att sedan en pajas som socialborgarrådet i Stockholm, Ulf Kristersson, har mage att i City förneka att vallöftena om jobbgarantin handlade om riktiga jobb är på gränsen till dråpligt; "Det var det här jag menade hela tiden", säger han om att socialbidragstagare ska tvingas in i åtgärder. Nu ska moderaterna i Stockholm alltså bedriva en politik som de kritiserade den förra majoriteten för innan valet. Då fanns det ingen hejd på raljerandet över "låtsasjobben"och "bidragssverige". Ulf Kristersson, jag vet att du inte menade vad du påstår att du menade. Men du, välkommen till verkligheten. Mitt råd till dig: Knip käft, när du inte vet vad du snackar om. Det blir inte så pinsamt då.

Vad politiken går ut på? Det finns en journalistisk devis: Följ pengarna. Swedbank publicerade en rapport som visar att inkomstklyftorna i Sverige har ökat krafigt sedan nyår.

***

I Sanktan tog tjejerna sin första seger i derbyt "hemma" med 4-1. Det var stort kramkalas efter.

6 kommentarer:

Malena sa...

Fint av Ali Esbati om jobbgarantin:
http://esbati.blogspot.com/2007/09/jobbgaranti-och-slarviga-uttryck.html

Sånger från nedre botten sa...

Klockrent.

Jah Hollis sa...

Skicka ett grattis till tjejerna!

Sånger från nedre botten sa...

Tank Jo!

Jah Hollis sa...

Jår wellkåmm!
Kul för dom att få vara vinnare "på riktigt" antar jag.

Sånger från nedre botten sa...

Har aldrig sett dem gladare efter en seger.