måndag 17 september 2007

Vad säger man, grattis?

"So we came to jazz it up
We never loved a shovel
Bakom de höga husen och planken
på parkeringen går alarmen"


Ett år med en borgerlig regering. Egentligen borde de få stora humorpriset, för aldrig tidigare under min levnad har egenintresset lyst igenom så tydligt, så generande och så underhållande:

Cecilia Stegö Chiló, svart städhjälp och obetald tv-licens;
Maria Borelius, sommarbostaden registrerat på ett bolag i ett skatteparadis, svart städhjälp och obetald tv-licens;
Tobias Billgren, obetald tv-licens;
Sven-Otto Littorin, examen från ett bluffuniversitet;
Carl Bildts innehav av aktier i tvivelaktiga bolag;
Fredrick Federleys konkade salladsbar;
Eva Björling, svartbygge.

Alla dessa skandaler på mindre än ett år. Jag skulle tro att det är frågan om ett nytt rekord. Troligen svårslaget för kommande regeringar. Jag har garvat rått i tv-soffan många gånger det här året. Men den stora frågan är om man orkar tre år till med den här regeringen. Risken är stor att man har garvat ihjäl sig innan valet 2010. Såvida man inte blir arbetslös eller sjuk. Då kan man nog hålla sig för garv.

***

Jag vet inte om Love Antell har satt sin fot i Vårby Gård, men så vidare värst höga hus är det ju inte där, det är mest orangeröda trevåningshus. Ganska puttignuttigt. Ok, visst finns paraboler på balkongerna, men ta tricken ett par stationer till; till Fittja eller Alby, nu snackar vi lite högre hus, med eftersatt underhåll, som signalerar total tristess.

Jag och Markus irrade omkring på cykel i de omgivningarna igår. Att jag satt på en räser glömde Markus snart bort och plötsligt hade vi trevliga skogsstigar i stället för skön landsvägsasfalt under däcken. Egentligen borde gårdagen ha ägnats åt stärkande promenader i stället, men med värktabletter, stretching och en halvtimme på en iskudde lyckades jag få ned stelheten till en hanterbar nivå. Vi avslutade turen med ett par bira på min lokala grek. Väl hemma dunade jag in helt ovaggad. Vaknade förvirrad efter ett par timmars eftermiddagssömn. Det blev inget 3v för min del senare under kvällen, utan fortsatt slummer framför burken.

8 kommentarer:

Markus F sa...

Inte skogsstig, grusväg (men dock smal). Förlåt, jag har dåligt samvete. Tänkte inte på din rygg.

Angående Vårby gård så har dom ju i allafall paraboler på balkongerna.

Sånger från nedre botten sa...

Det är lugnt, naprapateleven älskar mig, jag är hela hans lärobok i en enda kropp.

Parabol ja, det kanske skulle vara nåt för dig?

Ankan sa...

På senare tid gör ju media allt för att hitta saker som den nya regeringen gjort fel (American style). När sossarna tar över vid nästa skifte kommer det bli samma skit. Var så säker.

Neander sa...

Skillnaden mellan sossarna och borgarna är att sossarna är skickligare på att driva en borgerlig politik.
Så det så.
Men mer än så är det inte...

Sånger från nedre botten sa...

Enligt SCB:s senaste undersökning har klassklyftorna ökat lavinartat sedan borgarna tog över, de ökade under sosseriet också men inte lika markant, alltså finns det en skillnad. Sossarna skulle heller aldrig sänka a-kassa och sjukförsäkring under en högkonjunktur, ytterligare en skillnad. Så det finns nyanser, Ankan, det kan man faktiskt inte bortse ifrån.

Ankan sa...

Absolut. Det säger jag inte emot. Men vilka som än sitter vid makten kommer de att smutskastas. Höger eller vänster. Och det kommer bara bli värre. Tror jag.

I framtiden måste man hålla politikerna inlåsta fram tills de tillträder, så att de är "rena", annars får de kräla i stoftet...

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, det är inte smutskastning när skandaler avslöjas. Det är en annan sak när "journalister" väljer att publicera gammalt skit som bara tjänar syftet att underblåsa nån sjuk moralism. Jag anser att politiker ska kunna inneha uppdrag även om de begått brott, så länge de är avtjänade. Skillnaden här är att de politiker som jag räknat upp har ertappats med brallorna nere och hela näven i syltburken. Då ska de också sättas dit. Tycker jag.

Dessvärre tror jag att ditt framtidsscenario stämmer. Men det har mer sensationalism och nymoralism att göra än journalistik.

Ankan sa...

Poäng.