lördag 15 september 2007

Hedersam förlust

"Ingen sörjer när du dör
Ingen ska sakna det du gör"


Lördagmorgon väckarklockan ställd på 07.00. Matchdag. Bra uppvärmning och taggade tjejer. 3-1. Till motståndarna. En hedersam förlust, tejerna spela stundtals underbar fotboll. Det var passningar med tanke bakom, det var inkast precis som de övats in, det var hjälpas-åt-och-ta-bollen från motståndarna. Men det räckte inte hela vägen. Två titta-på-och hoppas-att-nån-annan-gör-jobbet-situtioner framför mål straffade sig (precis som förra matchen mot det här laget), sen ett snyggt skott avgjorde matchen. Även om våra tjejer slet på för att få in bollen i mål. Det som fattas dem var att våga gå in själv och ta bollen från motståndarna, lite försiktigt och snällt spel och på tok för lite skott i rätt läge. Men kul och spännande var det.

4 kommentarer:

Ankan sa...

Du ser. Tjejsport kan vara spännande och intressant.

:)

Kollar hon någe på VM?

Jah Hollis sa...

Jag tycker din dotter och hennes lagkompisar verkar vara riktiga kämpar. Hoppas dom får göra fler mål (även om det kanske inte är det främsta målet).

Sånger från nedre botten sa...

Ankan, jag säger ju det! Hon kollade matchen mellan brassorna och kinesiskorna, under pistolhot.

Jah, det är dom. En anledning till att vi torskar är bland annat att vi inte toppar laget utan låter alla lira. Vi har mött lag som redan toppar, de vinner förvisso, men vi tycker att det beteendet suger så vi låter hellre de som inte riktigt är med i matchen än ändå försöka komma in i den. Vi tror det kommer att löna sig på sikt.

Jah Hollis sa...

Låter som en gammaldags och otrendig inställng. Men jag tror också det lönar sig i det långa loppet. Och det blir faktiskt, vad än somliga säger, roligare när alla får chansen att vara med.