tisdag 18 september 2007

Är jag ett brottsoffer nu?

"Parabolerna på balkongerna
får in tv från hela världen
But a tenner in my pocket
And a fridge full of beer
Damn! I wish I was a lesbian"

Förvirrad. Jag? Nej då inte alls. Det är bara min mentala jukebox som fått knäppen och kör de här tre låtarna på random, annars är det bra. Eller kanske inte. Naprapateleven är däremot överlycklig.

***

S uppmärksammade mig på Kristian Luuks nya snackis, Videokväll hos Luuk, vars grundläggande idé var lite bekant. "Med sig har gästen fem musikvideor som alla har betytt något i deras liv" som det står i programpresentationen. Känns det möjligen igen? Ska jag ringa brottsoffermyndigheten och beklaga mig nu?

***

Jag hamnade mitt i trafikkaoset igår, fick gå från Odenplan till Centralen. Inga större problem, jag hade inte bråttom. Men andra hade säkert det. Det fick mig i stället att tänka på prishöjningen på SL-kortet. Klart att stålarna måste in för att kollektivtrafiken ska fungera. Det som jag däremot kan finna upprörande är att trängselskatten nu införts med följden att fler åker kommunalt, men att stålarna som tickar in går till vägbyggen, när satsningen på den spårbundna trafiken genom stan är ordentligt eftersatt. Samtidigt avlöser rapporterna varandra som visar på människans påverkan, eller snarare förstöring, av miljön. Vi behöver inte fler bilar i städerna. Vi behöver kollektivtrafik som fungerar snabbt och smidigt.

4 kommentarer:

Martin sa...

Random är inte så dumt. Kul med länken till den tidigare posten om låtarna som betytt mest. Hade inte läst den. Kollektivtrafiken. Det är verkligen där pengarna borde läggas. Den nya trängselskatten känns inte helt genomtänkt. Fast det är väl som så mycket annat. Det ska gå fortare för de som har råd. Någon annan anledning till att minska biltrafiken kan väl inte finnas... suck.

Sånger från nedre botten sa...

Jag tror nog att moderaterna har tänkt, på bilisterna och statskassan. Äntligen har de nåt som kan bekosta förbifart Stockholm öst, väst, nord och syd. Det är helt i linje med deras politik; användare ska betala för sig själva oavsett om de har råd eller ej. Var och en sin egen lyckas smed, är mottot.

Jah Hollis sa...

Stäm skiten ur Luuk, Bert Karlsson-style.
Luuk är, och har alltid varit, överskattad.

Sånger från nedre botten sa...

Ah, så du menar att du ser brottet? Hur mycket tror du jag kan kräva...

:-)))