söndag 30 september 2007

"We could be Heroes" Bullshit!

Fick ett fint erbjudande av en vän som bor nästan längst ner i landet om att komma ner ett par dar och relaxa. Då kom jag på vad jag skulle vilja göra som substitut till nån resa längre söderöver; ta med mig räsern ner och cykla runt längs Sveriges sydkust. Vilken underbar höstidé! Inte, tyckte SJ och Swebuss. Ty nu är det så finurligt inrättat att man får inte ta med sig cykeln på tåget, eller bussen för den delen. På SJ upplyste dem mig att jag kan skicka ner räsern med lastbil. Tack, men nej tack. Jag vill hoppa av tåget, skruva fast framhjulet och dra iväg. Inte sitta i nån håla och hoppas på att cykeln ska komma innan jag åker hem. SJ - Miljövänligt? My ass.

4 kommentarer:

Ankan sa...

Mallis?! Massor av "galningar" som jonnar upp och ner för slingriga backar och sliter på pereneum. Fint väder, fina vägar, bra mat och god öl. Idealiskt. Flyg kostar lika mycket som tåget till Scania. Typ.

Sånger från nedre botten sa...

Kanske dit jag ska dra istället...

Ankan sa...

Klart det är. Som du säkert vet så e ju spanjorerna cykeltokiga. Och just Mallis e ett poppis resemål för just det ändamålet. Döttra din får sitta i en vagn bakom.

:)

Markus F sa...

Alltså, jag hatar ju också SJ för det där. Något som är självklart i andra europeiska länder är totalt omöjligt på svenska järnvägar. Men i väntan på att SJ får tummen ur så har vi det välkända "svartsopsäcksknepet". Du tar två svarta sopsäckar, stoppar hjulen i den ena och cykeln i den andra. Sen är det inte längre en cykel utan "bagage". SJ skiter i vad du har i dina säckar.