fredag 7 september 2007

Hösten är här och ölen med, nästan

"Alla sömnlösa nätter
Allt rådlöst klamrande fast
till allt som är konstant
Och allt som en gång var ditt"

Idag kom nog hösten på riktigt. Att den har varit på gång ett tag har känts på luften. Men i morse var den mer definitiv. Det var lite mörkare vid frukostbordet. Jag tände en lampa. Utanför fönstret såg jag att björkarna stod och ryste i en gulare skrud än i går. Gråvädret gav en annan tyngd åt morgonen. Kaffet och duschen värmde behövligt. Promenaden från Gamla Stan var för kort. Jag kände att jag gärna hade fortsatt den runt Riddarfjärden för att samla tankarna och känna in den nya årstiden. En annan dag. Nu får vi samla tankarna vid skrivbordet i stället.

***

Oktoberfestölen har landat i Systembolagets sortiment. Igår provade jag två av dem: Löwenbräu Oktoberfestbier och Spaten Oktoberfestbier. Föga förvånande vann Spaten tävlingen på knock out. "Lövet" var osedvanligt tråkig i smaken, det var först när den hade fått upp värmen lite som smaken kom igång. Spaten å andra sidan, mmmm. Den slank ned alldeles för fort. Jag måste prova några till för att kunna komma med en utförligare mmmm. På väg hem ska försöka få tag på några Paulaner också. De brukar vara riktigt goda.

På beställningssortimentet har de dessutom Weltenburger Oktoberfestöl. Men nu ska ni få höra nåt sjukt. Jag ringde för att kolla om det gick att slänga in en beställning på vilket bolag som helst för att hämta ut det på mitt hemmabolag. Svaret var föga förvånande nej (även om jag inte begriper varför). Jag ville också veta hur snabbt mitt bolag kunde ha varan hemma om jag beställde den. Och nu kommer det: Weltenburger Oktoberfestöl får bara säljas i Skåne, ty det har importören bestämt!!! Ursäkta mig, men frågan är om Weltenburger Klosterbrauerei vet om att leverantören, Österlenbryggarna AB, sätter deras öl i ett handelsmonopol som av nån sjuk regionalistisk chauvinism bestämmer att biran endast får säljas i Skåne. Såvida det inte är på fat, för då har den förirrat sig upp till åtminstone en krog i huvudstan. Självklart klagade jag som fan och sa det här inte är acceptabelt. Jag ringde även ner till Österlenbryggarna och fick till svar att de skulle undersöka saken och att de skulle återkomma. Det var för två dar sen. Tror ni att de dryga jävlarna har hört av sig än?

5 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Dom är från Tomelilla, där går det inte undan.

Sånger från nedre botten sa...

Nix det är verkligen inga 48 thrills där inte.

Cliff Hanger sa...

Rent temperaturmässigt har det varit betydligt mer "höstiga" dagar tidigare denna vecka och förra veckan. Idag var det ju riktigt varmt när solen lyste mitt på dagen. :-)

Jah Hollis sa...

20 grader i Malmö. Soligt.
Bättre än många av "sommardagarna" i år.
Men det blir mörkt väldigt tidigt känns det som.

Sånger från nedre botten sa...

Har det egentligen inte varit höst hela sommaren? Fast att det igår morse var det det lite mer?