fredag 3 augusti 2007

Hit the Road Jack


"These days I find that I can't be bothered,
To argue with them, well, what's the point"

Det blev ingen Kona Jake 2008. I går kväll köpte jag i stället en begagnad Surly. På det sättet sparade jag 4 500 kronor. Den ser nästan ut som Surlyn på bilden. Typisk nog kan jag inte kasta mig ut och tokköra den idag, eftersom min rygg krånglar. Däremot ska den få öm omvårdnad, den ska putsas och fejas till dess den svarta lacken glänser. Eftersom att den är begagnad blir jag tvungen att justera en del detaljer som stör det estetiska intrycket. Ny sadel är ett måste. På en svart cykel har man inget annat än en svart sadel. Nytt flaskställ. Pronto! Hur tänkte nån av de förra ägarna när de satte på ett blått flaskställ på en svart cykel? Var det nån absurd hyllning till Rolling Stones eller?

***

Å herregud! Jag som trodde att de värsta stolpskotten var på Söderstadion i förrgår. Så tycks inte vara fallet. Stockholms idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (fp) är ännu en liberal politiker som inte kan lägga ihop ett och ett utan att få det till tre. Som om folkölskonsumtionen inne på arenan var problemet. Det är ungefär som att skylla på ordföranden i Stadshuset för beslut man ogillar.

9 kommentarer:

Neander sa...

Folkpartister har slutat förvåna mig. Större strutsmentalitet hittar man inte någonstans.
"Du. lite smygrasism drar nog röster. Vi smyger in lite rasism, under beteckningen "Lag och Ordning", ungefär som när vi ändrade oss och slutade bry oss om att bekämpa narkotikamissbruket, och istället började jaga narkotikamissbrukarna - det blev ju succé. Westerberg-effekt och allt vad det var...
Vi gör vad massan önskar - och kallar det liberalt. Genialt."

Cliff Hanger sa...

Populistisk, hysterisk och skygglappsförsedd - är det en lämplig beskrivning av denna folkpartist?

Vad ska förbjudas att tas in på Söderstadion i framtiden? Jag menar, det finns mycket som går att slänga in: skärp, mobiltelefoner, plånböcker, hemnycklar, löständer, strumpor, tjock-Åke.... Det kanske är lika bra att vi går in nakna på Söderstadion i fortsättningen (även om det inte är något jag önskar...av en mängd skäl)?

Gurestam har också skrivit en mycket vettig krönika i ämnet (varför är inte såna som han...eller du ansvarigt borgarråd i stället?): http://www.city.se/sport/
fotboll/1.784009/
vansinne-att-bryta-matchen

Sånger från nedre botten sa...

N å C, ni är för sköna när ni blir lite lagom förbannade. Ilskan skriver ofta kloka saker. Ord! Som de säger på utrikiska.

Martin sa...

Har du sett den planerade och indragna reklamkampanjen för Black & Blue? Min gissning är snarare att tidigare ägare höll på Sirius.

Sånger från nedre botten sa...

Herr Alarik, trevligt att du tittar förbi. Jag har noterat att vi har lite gemensamma ämnesval. Sanning och säga vet jag inte om jag har sett den eller inte. När jag var som mest inne på Stones var jag mest stoned också, därav vissa luckor på minneskortet.

Sirius?

Jah Hollis sa...

Reklamkampanjen för Black and Blue (I´m Black and blue from The Rolling Stones) kom faktiskt igång med en gigantisk annons utomhus någonstans i någon stor amerikansk stad, och i diverse tidningar också tror jag.
Det blev ramaskri från kvinnorörelsen, och andra, och annonserna drogs in.

Jah Hollis sa...

Ja, ja, hade jag bara kollat här först hade jag inte behövt skriva denna kommentar för att förtydliga det hela.
en.wikipedia.org/wiki/Black_and_Blue

Anonym sa...

Visst ska en svart cykel var svart.
Förra året köpte jag en begagnad, svart Skeppshult i oklanderligt funktionellt skick för 700 spänn. Jag snodde en svart sadel från en skrothoj på jobbet och bytte reglagen mot svarta dito.
De äckliga hjulen med vita (gula) däcksidor är bytta mot svarta och svarta handlebars är monterade och tvinnade med svart gummi. Den tidigare rostbruna kedjan är numera svart.
I vinter återstår att plocka bort alla skrytdekaler om stålkvaliteter från kromade fälgar och skärmar och polera till osynlighet. Kabeldragningen är grå och ska bytas. Batterilyse (kromat från min förra hoj) ska monteras med (snodda) ackar – i svart låda så klart. Genomföringarna för kablarna är äckligt grå och skall bytas mot svarta. Mellanläggen för gajderna av vajrarna är äckligt vita och skall självklart bytas mot svarta. En välsmord sadelväska i svart läder ska hängas på.
Jag cyklar inte fort. Hojen gör vad den heter. Den heter Skeppshult Promenad.
Tack för en givande blogg.
Jah Hollis kompis
Concrete Kid

Sånger från nedre botten sa...

Det låter som du är på väg att arbeta fram en cykel i min smak, när jag cyklar med min åttaåriga dotter. Med min nya cykel går det fort. Mycket fort.