söndag 12 augusti 2007

200 spänn gör mig inte friskare

"Fear is just another commodity here
They sell us peeping holes to peek when we hear
A bang on the door resoundingly clear
Who would really want to move in here?
The children play faraway, the corridors are bare
This room is a cage it’s like captivity
How can anyone exist in such misery?"

Ok, nu ska alla - även låginkomsttagarna - få ta del av den berömda tusenlappen som moderaterna lovade väljarna i valet. Man räknar med att reformen kommer att kosta nånstans mellan åtta och elva miljarder. Visst låter det najs! Bortsett ifrån att det inte är ett naturligt överskott som de här stålarna ska tas ifrån. Nix, moderaterna vill att skattereformen ska möjliggöras genom nedskärningar i socialförsäkringssystemet. Vi kan alltså räkna med en andra karensdag. De som har sämst sjukpening ska nu alltså få 200 spänn mer i månaden, men tvingas att fundera både en två och tre gånger om han eller hon verkligen är så sjuk så att det kan motivera en sjukskrivning. Vad Freddan och hans gäng inte tycks fatta är att sjuknärvaro redan är ett problem, framförallt bland låginkomsttagare. På ren svenska betyder att många människor av ekonomiska skäl redan går till jobbet sjuka. En ytterligare karensdag spär bara på orättvisan att de som har råd att vara sjuka kan vara sjuka, medan de som inte har det tvingas arbeta.

***

Idag drar veteranserien igång igen. Som på beställning höll jag inte på att komma ur sängen i morse på grund av min stela rygg. Tack och lov är vädret perfekt för en timmes fotbollsmatch.

***

Jag hävdat det hela tiden. The Clash dog när de sparkade Topper. Joe Strummer, 2001: - It had been limping to it's death from the day we got rid of Topper.

7 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Del ett i dagens inlägg har jag ju själv varit inne på tidigare:
jahhollis.blogspot.com/2007/08/
folk-gr-redan-och-jobbar-fast-de-r.html
Så jag kan bara instämma i din analys.
Hoppas ryggen höll för matchen.
Beträffande Clash-trummisar hade jag tänkt skriva ett inlägg om den förste av dem, en liten anekdot. Den kommer nog någon gång.

Ankan sa...

På tal om Clash. En av mina gamla fritidsledare blev/var/är bundis med nån av Clasharna. Vet inte vem och har ingen kontakt med ledaren. Men ändå. (Onödigt vetande.)

Jah Hollis sa...

Men ändå! :-)

Sånger från nedre botten sa...

Matchen vill jag helst glömma. Jag var slut efter fem minuter på plan. Luften tog slut. Det enda som var intakt i centrallinjen var mitt-mittfältarna. Och pa alla andra positioner nytt folk. Hur det gick? 0-4. Den största hemmatorsken sen Dacke var en liten påg.

A. Var din fritidsledares initialer R.P? I så fall känner jag honom.

Ankan sa...

Ahh. Coolt, Japp!

Jah Hollis sa...

Världen är liten.
Jag ger mig f-n på att det någonstans finns folk som knyter oss ihop på något vis. Som (till exempel) Hörnfeldt, som jag faktiskt var god vän med innan han lämnade Småland.
En annan god vän (sorgligt nog död nu) var Olsson, gitarrist i första upplagan av Dag Vag (han spelade också då och då med Ebba Grön).

CV sa...

Jag fattar egentligen inte hur de tänker. Förmodligen lever de i en helt annan värld och begriper inte att en dags inkomst är mycket för den som inte bor i Danderyd. Typ.
RS
kulturbloggen.com