fredag 10 augusti 2007

Ur takt med tiden

"I've been crying'
Cause I'm lonely (for you)
Smiles have all turned to tears
But tears won't wash away the fears
That you're never ever gonna return
To ease the fire that within me burns"

Det finns nåt världsfrånvänt i folkpartiet. Trots de radikala förslagen som de spottar ur sig, känns det aldrig som om de är ideologiskt förankrade utan snarare som är planerade efter hur många borgerliga väljare de kan ta ifrån nåt av de andra partierna. Det skulle vara intressant att sitta med på ett partistyrelsemöte och höra hur tongångarna går: "Det här var ju tidigare moderaternas hjärtefråga, men nu har de lämnat fältet fritt. Jag tycker att det är dags för ett ordentligt utspel i frågan." Varpå resten nickar instämmande eller entusiastiskt ropar sitt bifall. Sen tycks det vara struntsamma om det är frågor som går i takt med väljarna eller inte. En fråga som helt klart går i otakt med väljarna är Cecilia Malmströms och partistyrelsens förslag om en ny EMU-omröstning. Hade det varit omröstning i maj hade än fler röstat nej än vid folkomröstningen 2003, enligt siffror från SCB hade 54 procent sagt nej. Det är inte utan att man frågar sig varför vi ska gå med i EMU. Den svenska ekonomin går bra och arbetslösheten sjunker. Jämför det med många andra EU-länder vars ekonomiska politik är bakbundna av medlemskapet i EMU.

***

För ett par dagar sen hävdade jag att Sandinista! är the Clashs viktigaste platta. För att ge mer stöd till den tesen hämtar vi ett par citat från Rick Rubin: "They were the first band to really embrace that cross-cultural revolution." "I don't think the Beastie Boys would have been as into hip-hop if it wasn't for the Clash. The Beasties were really influenced by those Bond's shows."

2 kommentarer:

Neander sa...

Rick Rubin "was the last one to embrace" Johnny Cash, skulle man kunna säga, för att knyta ihop hela den amerikanska musiksäcken...

Sånger från nedre botten sa...

Kan man nånsin knyta ihop den säcken?