onsdag 22 augusti 2007

Matchdag

"When all is said and all is done, what was said was never done.
Don't panic, it's not really worth your while"

Både jag och dottern var riktigt trötta i morse. Jag var tvungen att lyfta ur henne från bingen för att få henne till frukostbordet. Inte ens det patenterade knepet dusch och rakning har funkat för mig, grustaget i ögonen tycks inte ha nån botten. Vi får hoppas att åtminstone dottern vaknar till liv för idag drar Sanktan igång igen för hennes del. Det är derby mot grann-förstaden. Igår hade vi första träningen med hela laget, vi tog det lugnt och lirade lite match sen gick hela laget med föräldrar iväg och grillade hamburgare tillsammans. Det verkade som om tjejerna gillade det.

***

Herrlandslagets träningsmatcher brukar vare sig vara intressanta eller särskilt underhållande, men av nån anledning brukar jag glo på dem ändå. Men med tanke på den svenska startelvan är jag för en gångs skull nyfiken. Ok, jag skulle gärna byta ut Mellberg, men jag är inte övertygad om att Majstorovic är killen att hålla i handen när det börjar bli allvar. Om backlinjen finns det väl inte mycket övrigt att orda om. Edman och Nilsson i form kan skapa tryck bakifrån. På bänken finns det inte heller nån som kan ersätta Sidledsdanne, som aldrig har imponerat på mig. Men tydligen har han några kvaliteter som Lagerbäck vet om. I övrigt, tycker jag att uttagningen är riktigt underhållande; Chippen och Kennedy på var sin kant är offensivt så det förslår. En hårt arbetande Källström på mitten kan bli hur kul som helst om han kommer till skottlägen. Sen med Elmander och Zlatan på topp.

***

Ibland förvånar min mentala jukebox mig verkligen. Som i morse. Det måste vara år sen jag lyssnade på Blurs 'Bang' och så pop är den där. 'Bang' håller än. Tror du mig inte? Kolla själv:

"Bang goes another day, where it went I could not say.
Now I'll have to wait another week"

***

Jo, jag är fortfarande arg.

4 kommentarer:

Markus F sa...

Du får komma hem till mig och titta på "This is England" så blir du glad.
Filmen inleds med nyhetsfilmer från 80-talet och "54-46 was my number" av Toots & the Maytals..

Sånger från nedre botten sa...

Fredag?

Cliff Hanger sa...

"På bänken finns det inte heller nån som kan ersätta Sidledsdanne, som aldrig har imponerat på mig".

Nej, men Lolo Chanko borde få spela i stället! Fast med tanke på det intensiva matchandet på sistone är det kanske lika bra att Lolo "slapp" spela mot USA.

Sånger från nedre botten sa...

Cliff, Lolo i all ära, men jag vill se en Makelele/Gattuso-typ där. Känsla och hårdhet. Har vi ingen; gen-avla fram en då.