söndag 19 augusti 2007

Utpressning

"In the sweet old country where I come from
Nobody ever works
Yeah nothing gets done
We hang fire, we hang fire"

Sur och trött. Det är min söndag den 19 augusti. Tröttheten kommer delvis från kräftskivan igår. Tack och lov var dottern med så att det blev en någorlunda tidig kväll. Surheten kommer sig av att jag på mitt jobb har blivit utsatt för utpressning. Både jag och arbetsgivaren vill att jag ska överta en arbetsuppgift. Problemet med arbetsuppgiften är att den inte är på heltid. Jag har förklarat för dem att det arbete jag har nu inte kan skötas av två utan att det blir en massa strul. Jag hade i min enfald trott att de skulle lyssna på sakargument, men icke: Nu vill de att jag ska dela mitt nuvarande arbete med en annan kille, plus ta över det nya jobbet. Som det presenterades är det nu upp till mig om den andra killen ska få jobba kvar på heltid. Fuck You very much!

Jag kan inte direkt påstå att jag längtar till jobbet i morgon.

5 kommentarer:

Ankan sa...

Som om man längtar till jobbet i vanliga fall!

;)

Du ska alltså ha 1½ jobb och han ett ½? Kul beslut. Inte. Ner på 3V och begrunda i ett ölglas...

Sånger från nedre botten sa...

Nej, de vill att jag ska dela mitt nuvarande jobb med en annan och att både han och jag dessutom ska ägna oss åt andra arbetsuppgifter, vilket betyder att saker kommer att landa mellan stolarna och allt kommer att bli onödigt rörigt.

Tanken på 3V har slagit mig, men jag tror att jag är för sur.

Ankan sa...

Jag förstår. Nästan ännu vara när allt bara blir kaka.

Gå till The Swan istället så slipper du socialisera med polare? Fast där blir man ju å andra sidan ännu surare för att det e så kasst. Stanna hemma.

Markus F sa...

Jobbig sits. Själv har jag just kommit på att mina arbetsuppgifter bäst beskrivs med "allt som ramlar mellan stolarna". Jag är "Oddjob", fast utan knivhatt.

Sånger från nedre botten sa...

Markus, då kommer du att få det svettigt. Risken är att du hamnar i en sits där det är oklart vad som är ditt jobb å det är inget bra. I know.