lördag 31 maj 2008

Heatwave

"Så låt de sista ljuva åren
bli de bästa i vårt liv"

Idag ska Marathonmannen ut på sin trettonde mara. Han har varit orolig över om han hålla de tider som han har satt upp som mål eftersom förträningen inte har varit optimal. Idag är det ändå dags. När jag pratade med honom igår kväll var han bara lite nervös. Tvivlet över sin kapacitet fanns där. Han hade också köpt nya skor och visste inte riktigt om han skulle använda dem i stället för de som var slitna. Samtidigt fanns det ljusglimtar. Dagens prövning kommer att bli ordentligt varm för deltagarna. Något som gladde Marathonmannen. Han har gjort sina bästa resultat när solen har gassat över Stockholm Marathon. Självklart ska jag hitta en plats varifrån jag med en öl i näven kan heja fram honom. Vilket kommer att bli en lätt absurd historia eftersom att Marathonmannen kutar i en fotbollströja, svart till färgen och med ett emblem i mörkblått och gult med nåt löjligt torn över. Jag lovar, jag ska vara storsint och entusiastisk. Det är människan jag hejar på, inte dålig klädsmak.

***

Nej, jag vaknade inte med 'De sista ljuva åren' i skallen. I morse var det tyst. Men klart som korvspad att den poppade upp när jag läste artikeln om Lasse Stefanz i dagens Svenskan.

***

fredag 30 maj 2008

Silence is a rythm too


Den som bor i Stockholm vet hur svårt det är att hitta de tysta naturupplevelserna. Du kan sitta uppflugen på en bergtopp och njuta av utsikten av Mälaren, du kan stanna till i en lund ute i skogen eller kanske sitta i en båt i skärgården. Vackert som tusan, men tyst det är det inte. Ofta hör du dånet från motorvägarna eller om du är skärgården av motorbåtarna. De där bakgrundsljuden tycker jag kan förta en hel del av upplevelserna av att vara ute i busken. Jag sitter där och försöker känna mig avslappnad och ett med platsen jag befinner mig, men på nåt sätt känns det alltid lite nersolkat med alla biljud som kommer av mänsklig aktivitet.

Idag hittade jag dock en plats där det under några minuter bara var fågelkvitter, vågkluck och plasket från nån firre som slog i vassen. Jag låg där på bryggan och försökte verkligen höra ljudet av motorvägarna. Det gick inte. Emellanåt åkte nån bil förbi och ett tag var det nån hantverkare som slog in nåra spik, sen blev det lugnt och kvittrigt igen. Jag låg väl där på bryggan i en tjugo minuter innan det var dags att fortsätta turen hemåt igen. På söndag blir det kanske ett dopp också.
Bilden är lånad från The Horton Collection.

torsdag 29 maj 2008

Galningar

"Go 'way from my window,
Leave at your own chosen speed.
I'm not the one you want, babe,
I'm not the one you need"


Varför vaknar jag med ordet "Feng Shui" klingande i skallen? Det är lika obegripligt som att se alla idioter som tagit bilen till stan idag. Utanför jobbfönstret var det tvärstopp i cirka 50 minuter på grund av avspärrningarna. Och där satt de fast i sina förlängda vardagsrum och svettades samtidigt som Lugna Favoriter spelade Colbie Caillats 'Bubbly'. En vettig människa skulle ha ansett det vara ren och skär tortyr. Kanske är det därför vissa av dårarna sätter igång att tuta? Som ett skrik på hjälp. Jag behöver väl knappast berätta att cyklisterna får goda råd av poliserna hur de ska komma förbi avspärrningarna och sen svischar iväg. En arbetskamrat berättade att han såg hur pluffsig kostymnisse i stadsjeep försökte ta sig förbi avspärrningar vid Riddarhuset via trottoaren. Det var först efter att polisbefälet tämligen högljutt och animerat befallt galningen att omedelbart försvinna i enlighet med direktiven som kostymnissen insåg att han inte tillhörde ett särskilt frälse just den här dan.

I morgon ska jag söka ro med en tur runt Södertörn.

onsdag 28 maj 2008

Lite lättare - mycket snyggare


"I'm the best dressed chicken in town"

Helt i onödan har jag cyklat omkring med lite extrapackning, men nu är det slut med det. I min nya sadelväska får jag plats med det nödvändigaste: Två sexkantsnycklar, tre däckbrytare och en slang. Brooks har även en annan sadelväska, Millbrook som är perfekt för långturer, ett sexpack bira slinker ned eller vad annat man kan tycka att man behöver ha med sig. Den köper vi nog vid nästa lön.

tisdag 27 maj 2008

Konferenstrött


"Vi dansade i samma takt
Likadana hjärnor som redan tänkt på allt innan någonting hänt
gjort om till ironi rädd för något som känslor men slippa
vara smart i kväll"

Det blev lite sent igårkväll och allt för tidigt i morse. Jag var på konferens med jobbet. Föga förvånande hamnade vi i baren under kvällen och efter en hel dags allvar blev flamsigt värre framåt småtimmarna. 33:orna Starobrno gled försynt ner i strupen tills jag blev alldeles ölmätt. Av nån märklig anledning vägrade de ha kortet i baren så varje ny bira innebar en ny signering. Ramlade i säng vid tolv och vaknade klockan fem och kunde naturligtvis inte somna om. Efter en timmes roterande drog jag på mig kläderna och gick på skogspromenad. Hittade en skön klipphäll där jag kunde sitta och mysa och titta ut över fjärden i morgonsolen. Då var det faktiskt värt två timmars förlorad sömn. Kameran var med och ett resultat ser ni här ovanför.

lördag 24 maj 2008

2008 - Ett musikaliskt mellanår?

"Hej du försvann en dag gamla vän
Du fick en kille och ringde aldrig igen
Förutom när han jobbar då kan det va fint
Att ha middag bara tjejer dricka vin"

Om 2007 var ett bra musikår ser 2008 så här långt ut att bli ett mellanår. Jag kan för min själ inte påminna mig om en enda platta som har slagit knockout på mig än. Håkan Hellström, bra, men jag hade inte väntat mig nåt annat heller; Duffy, nja; The Last Shadow Puppets, sorry; Nick Cave & The Bad Seeds, överraskade mig, men inte blev jag knockad inte. Och så fortsätter det. Vid den här tiden förra året hade en rad utmärkta plattor släppts som sedan tog sig in på min årsbästalista. Det kan förvisso vara så att jag inte har varit tillräckligt uppmärksam. Kanske har den här mannen, som har bra koll på banden som är lite vid sidan av allfartsvägarna, upptäckt nåt som vi inte bör missa? Men ska jag döma av hans blogg har han inte direkt gjort vågen upprepade gånger åt nån ny musik.

***

Jag undrar hur mycket Ugglas skivbolag hade varit tvugna att punga ut med om de hade annonserat i TV4 om den kommande turnén?

fredag 23 maj 2008

One Step Forward - Two Step Backward

"Oh, out of the light
Like a star, like a hero"


Suck. Det räckte uppenbarligen med att jag och dottern kvartade in framför schlagereländet för att jag skulle få en Perrelli i skallen.

***

Att det är Ulvskog som öppnar dörren för ett regeringssamarbete och inte Sahlin ska nog mest ses som en testbalong. Blir den inte nedskjuten på stubben av partiets betongsossar går tanken att utvecklas. Skjuts den ned får Marita stå där som ett fån. Och Mona går fri. En del politiska bloggare försöker i sina kommentarer att få vänsterpartiet att framstå som ett gäng kommunister, med en politisk agenda som ligger miltals ifrån sossarnas, som kommer att försöka förstatliga hela näringslivet vid ett regeringsskifte. Den som studerat vänsterpariet lite närmre ser saken lite annorlunda. Partiet har under de senaste åren tagit rygg på den radikala delen av fackföreningsrörelsen. En av vänsterns viktigaste källor till den dagspolitiska kursen är LO-Tidningens LO-opinion, som tar tempen på vad fackligt aktiva tycker i dagsaktuella politiska frågor. En del bedömare ser inte heller sprickan inom socialdemokratin. Toppen lierar sig hellre med miljöpartiet, medan partiets gräsrötter och trogna väljare gör en annan analys. Vore det LO:s medlemmar och fackligt förtroendevalda som fick välja vilket parti sossarna ska bilda regering med så väljer de vänsterpartiet. Inte miljöpartiet. Skälet är enkelt: Miljöpartiet är när det kommer till arbetsrättsliga frågor ett borgerligt parti. De klarar inte av att göra en maktanalys i ekonomiska frågor och de är motståndare till en demokratisering av arbetslivet.

Alldeles oavsett är utspelet från Sveavägen intressant. Men ska de tre partierna lyckas enas om en politik är det hög tid att de börjar förhandla om den politiska dagordningen. Det finns många grund och blindskär att sätta en gemensamma skuta på.

onsdag 21 maj 2008

Avlyssnat Pt. 2

"Love was when I loved you"

- Tja! Stör jag?
/.../
- Jag har lyssnat på ... och Whats My Name. Asså, Whats My Name är asgrym. Du kommer älska att lira basslinen. Den är skithögt upp i mixen. Alla Clashs låtar har skitballa basslines.
/.../
Vad säger du om 800 grader?
/.../
Cool! Då får jag sjunga och lira trummor.
/.../
Ok, tja då.

***

Är det Snoddasvarning över Celine Dion? Nej, Snoddas är kul. Celine Dion är plågsamt. Men jag har inte hjärta att gnälla över dotterns musikval. Det måste vara hennes eget. Sen kan jag bara lira vad jag tycker är bra och hoppas att hon också tycker det.

tisdag 20 maj 2008

Fyra dar kvar

"shudlee boop boodlee diddlee oooooooooh zeen
im broad, im broad, im broader than broadway"


Tillbaka. Solen skiner. Arbetsmötena avlöser varandra. Arslena blir bredare. Diskussionen blir till sorl. Kaffemuggarna fylls på. Ryggarna stummare. Grönskan på andra sidan fönstren lockar. Tankarna vandrar ut.

söndag 18 maj 2008

Armagideon Times Pt. 2

Who's that girl there?
I wonder what went wrong
So that she had to roam the streets
She dunt do major credit cards
I doubt she does receipts
It's all not quite legitimate


Fan vad jag är väderkänslig. Domedagsvädret utanför fönstret trycker ner mig under golvtiljorna och dränerar mig på all energi. Humöret är lågt. Allt känns svart. Inte blir jag gladare över det faktum att jag är tvungen att jobba ikapp det jag inte hann med i torsdags och fredags då jag kände mig seg och trött. Det spelar ingen roll att jag ser ljuset i tunneln coh jag bara har cirka en A4 kvar. Under täcket är den plats där jag helst vill vara. Men dessvärre har jag nått en sån aktningsvärd ålder att sova på mornarna är lögn i helvete och det spelar ingen roll alls om jag har varit ute och festat till tre eller inte. Vid sjutiden ligger jag och förbannar min olycka mellan lakanen. Nej det är bara att ta Luther i hand och fortsätta med jobbet, få det avklarat så fort som möjligt. Därefter bege sig ut i skitvädret på cykeln i hopp om att domedagskänslan ska tyna bort.

lördag 17 maj 2008

I & I

Utanför fönstret är det grått. Luftfuktigheten är så pass hög att nån annan kanske skulle kalla det för duggregn, inte jag. Det småblåser lite och termometern står på fem grader. Då är det lätt att känna efter lite extra hur man mår. Surlyn står i källaren och frustar med nyriktade hjul. Har jag inte lite ont i halsen? Jo, baske mig. Och feber? Jo, kanske. Lite.
- Ja, då så!
- Vaddå?
- Stanna hemma så klart! Det vet ju varenda människa att man inte ska sporta om man är sjuk.
- Jo, men nu hade jag inte tänkt att sporta, utan bara ta med M på en finåkartur. Det kommer inte att gå undan. Vi ska ta det så lugnt så.
- I de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna, tänk på lilla hjärtat du blir inte yngre.
- Nähä! Tack för omtanken, men nu måste jag gå ner i tvättstugan och ta hand om tvätten. Sen får vi se hur det blir med turen.

fredag 16 maj 2008

The Boys are back in town


"Cop cars in the city
In the city in the city
Isn't it a pity, in the city, in the city
Cop cars... cop cars"


Som jag tidigare berättat kan jag ibland "styra" vad för musik jag vaknar med i skallen. Och så tycks ha varit fallet idag. I ett par dar har The Boys första platta gått varm på jobbet och naturligtvis poppade en av låtarna från den upp. The Boys första var nog den andra punkplattan som jag köpte själv uppe hos Tummen i Vällingby centrum. Men till skillnad mot Generation X första blev jag aldrig lika såld på The Boys, utan bytte den mot The Adverts första. Kanske inte det bästa bytet här i världen, det ska villigt erkännas. Men då tyckte jag det. Fram till min 21-årsdag hade jag Adverts 'No time to be 21', som min nationalsång. Och Gaye Advert var den coolaste brud jag sett och var självklart mycket förälskad i. Jämför jag de båda plattorna idag skulle jag nog göra ett annat val.


Här har ni den utmärkta versionen av The Brats 'Sick on you' som finns med på The Boys första:



The Boys utvecklade sig till att bli ett bra powerpopband. Här har vi dem i januari 1980 med 'Terminal love' och 'See you later':



Låtarna från i den nedre videon kommer från plattan To Hell With The Boys som speldes in i just Hell. Jepp, det finns faktiskt en plats på jorden som heter Hell och den ligger föga förvånande i Norge.

***

I förrgår gick den femte etappen i Girot. Den engelske mästaren David Millar var en av favoriterna till etappsegern i den utbrytargrupp som hade cirka en kilometer kvar till målet...

torsdag 15 maj 2008

Avlyssnat

"And my brothers back at home with his Beatles and his Stones
We never got it off on that revolution stuff
What a drag too many snags"



En trettontonårig kille på tunnelbanan snackar i mobilen;

- Ska vi repa på fredag?
/.../
- Vi kan köra Complete Control, den har ashäftiga gitarrsolon. Eller Should I Stay or Should I Go. Fast den är svårare.
/.../
- Å sen kör vi 800 grader. Sen kan vi sluta med Staten och kapitalet.
/.../
- Ok, syns då.

onsdag 14 maj 2008

Snoddasmorgon

"Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst, vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?"


Det skulle kanske vara underhållande med en ironisk text om Henke Larssons återkomst till landslaget efter att ha vaknat och fått Lina Sandells psalm i huvudet, men jag avstår. Beskedet från förbundskaptenerna kändes inte direkt oväntat. Samtidigt blir jag lite brydd, i truppen har vi sex spelare från allsvenskan. Antingen har statusen på allsvenskan höjts avsevärt utan att nån har berättat det för mig eller så har statusen på våra utlandsproffs sjunkit, kraftigt. Lägg därtill att flera av utlandsproffsen lyfter sin lön i b-lag i stället för i startelvan och oron ökar än mer. Nåja, det blir nog till att vända sig till högre makter den 10 juni och sjunga med i 'Blott en dag ett ögonblick i sänder' i alla fall.

tisdag 13 maj 2008

D-Day + 1

"Thursday night, everything's fine, except you've got that look in your eye
when I'm tellin' a story and you find it boring,
you're thinking of something to say.
You'll go along with it then drop it and humiliate me infront of our friends"


För en vecka sen drömde jag en knäpp dröm om Pistols. I morse vaknade jag svettig över att Svenskan gav mig och Thomas ett erbjudande att sitta i nån jury som skulle bedöma bilder från schlagerfestivalen. Inte för att jag skulle ha nåt emot att jobba med Thomas, inte alls, men vad är det för fel på vanliga mardrömmar där nån galning jagar en genom ett hamnområde med kniv? Bedöma bilder från en schlagerfestival. Tack för erbjudandet, men det går bort.

***

80:e minuten, Davies 1-1.

***

Jag suger fortfarande på söndagens aktiviteter i det strålande vädret. Bredvid mig ligger en hög med arbete och min blick irrar hela tiden längtansfullt ut genom fönstret. Hoppas att helgen bjussar på samma sköna väder. Då kör jag en repris. Både lördag och söndag.

***

93:e minuten, Dadomo 2-1.

***

"Go, go techno D-day, go techno D-day
Sometimes you have to get out of reach
It was a techno D-day, a techno D-day
And this is all about free speech"

måndag 12 maj 2008

Liket lever

"And here she comes again
And I'm sitting on my hands
And she sings to me that siren song
Here she comes again and I'm biting my lip
But it won't be long"


Idag har jag träningsvärk. I kinderna. Det var länge sen jag log och skrattade så mycket som igår. På cykelturen tillsammans med Markus log jag nästan konstant i fyra timmar. Det var en sån skön tur att jag nästan garvade mig upp för backarna. Vi tog det lugnt och körde medvetet lite vilse för att se om vi hittade nån bra väg från Södertäljevägen norröver och det gjorde vi. En tjälskadad historia som efter nån kilometer blev lite bättre. Vägen gick förbi den lilla sjön Ådran. Träden vid sjön avslöjade att en bäverkoloni har sitt bo där. Hade jag svettocyklat med Marathonmannen hade jag nog hoppat i, temperaturen var klart badbar (och det kommer från en tvättäkta badkruka). Nu räckte det med att doppa huvudet. Lite senare gjorde vi ett stopp vid Sundby Gård för lekamlig spis och Grudes Litografiska Museum och stentryckeri för själslig spis. Markus gav när vi skildes vid Älvsjö ett halvt erkännande till att asfalt inte alltid är nåt att hata. Väl hemma dåsade jag till framför Girot. Sen var det dags för lite kvällsfotboll med gubbgänget. Mot all förmodan återuppstod liket, vilket var kul. Garven avlöste varann i parti och minut. Nån skönfotboll bjöds det sannerligen inte på. Biran som sköljde ned grusdammet efteråt smakade naturligtvis förträffligt. Om liket fortsätter att sprattla får vi se. Vi har kört i åtta år nu och att få fira tioårsjubileum vore inte så dumt. Idag har jag lika mycket träningsvärk i kinder som i lår. Och det känns bara skönt.

lördag 10 maj 2008

Daneftermedicin

"And to the man who would be king
I would say only one thing
And to the man who would be king
I will say only one thing
la la la-la-la-laa la la la-la-la-laa"


Pizza. Ägg, korv och bacon. Allt nedsköljt med vad som helst som innehåller kinin. Det brukar vara min dageneftermedicin. Ofta fungerar de kurerna förvånansvärt bra. Men det finns en bättre. Min dotter. Det spelar nästan ingen roll hur bakis jag är. Vet jag att hon kommer in genom dörren om fem minuter samlar jag upp spillrorna av mig själv från golvet hoppar in duschen för en nödvändig rekonditionering. Sen är det bara att bita ihop. Och det funkar. Nästan alltid. I dag var en sån dag. Morgonen vill ni inte läsa om, jag lovar. Till slut somnade jag dock om. Vaknade av att dotterns mamma ringde och sa att de kommer över. När de väl ringde på dörren hade jag hunnit duscha och käka en liten frukost. Sen blev dan hur cool som helst.

***

Spenderade några timmar på Boule & Berså i eftermiddags. God tjeckisk öl serverad i riktiga ölglas är aldrig fel. Fel blir det däremot när de inte tar kort. Det är inte utan att jag blev riktigt skitsur när jag törstigt köat i tio minuter och fått mina öl upphälda och bemöts av ett: -vi tar inte kort...

I vilket jävla århundrade lever ägaren till haket? På en bra dag drar de säkert in cirka 200 000 kronor. I kontanter. Hur listigt är det?

fredag 9 maj 2008

Punky Reggae Party*

"come with your heart and soul
come and rock your bone
its a punky reggae party
and its tonight"


1977, Bob Marley befinner sig i exil i London efter att ha blivit skjuten. På Roxy dansade punkare till reggae. The Clash spelar in Police & Thieves. Generation X gör en dubversion av Wild Youth. Bob Marley lirar in Punky Reggae Party.



* Punky Reggae Party på Mosebacke i kväll, kl 20.00.

torsdag 8 maj 2008

Problems - So What You Gonna Do?

"Now when yuh heard about this girl, her name is Maxine Her beauty is like a bunch of rose (But)If I ever tell you bout Maxine You would a say I don't know what I know (but)/.../
Hey listen up Now ease it up When I Leila K loves you
He's electric Don't get electric baby As I adore you"

Märklig morgonmix: Leila K meets Chaka Demus & Pliers Uptown. I min hjärna funkade det alldeles utmärkt. Är inte lika säker på att det skulle göra det i verkligheten.

***

Jag träffade en gammal polare på väg till jobbet som tipsade mig om bloggen Post Punk Progressive Pop Party som tycks bygga på en rätt rolig idé: "Idag för xx år sedan släpptes/föddes/dog blablabla" och så finns det en video samt en länk till musiken. Tydligen behöver man nåt program som packar upp plattorna man vill lyssna på. Och det är här jag ofta tröttnar -jag är är med andra ord ingen fildelare- eftersom jag blir alldeles skitnödig över att behöva ladda ned nåt program som jag inte har en susning om varifrån det kommer och vad det kommer att göra med min burk. Så det blev ingen morgonlyssning på Generation X 'Wild Dub'.

***

Paulinho 0-1, vad var oddsen på det?

***

Cykelgänget i Malmö ställde in sin beställning på cykeltröjor gjorda på ull från Australien. Eftersom att en del fårfarmare fortfarande använder sig av metoden mulesing. I vilken utsträckning metoden används är oklart eftersom att den ska fasas ut till 2010. Och det är väl fint att man gärna bär nåt etiskt på sig. Samtidigt är det här med etik knepigt. Det är oerhört lätt att reagera och bojkotta ett material, samtidigt som hela klädindustrin gör vad vi i princip kräver av dem, letar efter billigare och billigare produktionsanläggningar. Få av oss ger fan i att köpa de billiga skorna/brallorna/tröjan trots att vi borde vara mer än väl medvetna om att till DET PRISET kan det inte har producerats till en just lön. Och här nånstans börjar jag surna till; det tycks vara fan så mycket lättare att bry sig om söta djur, som exempelvis lamm, än om människor. Samtidigt fortsätter de etiska problemen i snabbköpet när vi handlar den billigaste köttbiten, kycklingen eller baconpaketet. För handen på hjärtat, hur många är det som alltid köper kravmärkt, trots att vi egentligen borde? Vi vet ju att de där billiga köttbitarna faktiskt satt på djur som nog inte hade det allt för glatt under de dygnslånga resorna till slakteriet.

CKRM, ovanstående är inte en anklagelseakt mot ert beslut, som jag har full respekt för. Det är ett resonerande kring en hållning där jag själv ofta är en fet dubbelmoralist. Jag hoppas verkligen att ni hittar några etiskt tillverkade snügga tröjor. Gör ni det beställer jag gärna en.

***

Det är lätt att få intrycket att det av Kalla Faktas "avslöjande" skulle ha hänt en hel massa saker och visst H&M tycks ha reagerat, vilket i och för sig inte är fy skam. Men den som googlar lite kring frågan inser snart att vidrigheterna uppmärksammades som mest 2005 och att det var då som fårfarmarna pressades till att fasa ut mulesing som metod. Inte på grund av TV4 "avslöjande".

***

Davies 0-2. Det skulle jag gärna ha spelat på.

***

De observanta ser att jag har städat lite bland länkarna, några är på semester och då har jag lagt undan dem, samtidigt som jag har lagt till några nya som jag gillar.

***

Vi ses på fredag.

onsdag 7 maj 2008

Å nu blir det reklamfilm


"I don't like to hang about
In this lonely room
'Cos Stockholm is for going out
And trying to hear a tune"

tisdag 6 maj 2008

Tainted Dream

Now I know I've got to
Run away I've got to
Get away
You don't really want any more from me


Knäpp dröm; på en scen, som mest påminner om en skolaula från femtiotalet, befinner sig Sex Pistols och nåt annat oidentifierat band, samtidigt, de slåss och oväsendet vet inga gränser, John Lydon tröttnar och går av, resten av banden också. Upp på scen kliver Depeche Mode. Sen står jag och herr Lydon vid scenkanten och dansar till 'Tainted Love'. Då vaknar jag.

måndag 5 maj 2008

No Pussy Blues

..den 25:e smäller det...

Nick Cave och jag har ingen närmre relation. Visst, han har gjort en och annan bra låt, men jag har alltid tyckt att han grottat för mycket i biblia och det gamla testamentet och för mycket ond bråd död som känts mer än lovligt poserande. Nu har han dock slagit mig med häpnad två gånger på bara några månader, först med plattan 'Dig Lazarus Dig', som jag ännu inte har köpt, och nu med den här Grindermanlåten:



Som Jane säger i Paris Texas: "Yepp, I know that feeling".

***

Jag får sluta kolla på Magnus Ugglas Var fan e mitt band. Det är uppenbarligen skadligt.

lördag 3 maj 2008

Belöning




Down the road came a Junco Partner


"Lord, there goes a Buick forty-nine
Black sheep of the angels riding, riding down the line
We think there is a soul, we don't know
That soul is hard to find"


Klockan är åtta och Marathonmannen har väckts. De där jag-kanske-hänger-på-människorna svararde inte. Med lite tur håller sig solen framme hela vägen ner till Västerhaninge. Vi tänker cykla ned till Tullinge och sen tar vi vägen rakt söderut fram till Södertäljevägen, där svänger vi av mot Tungelsta. Vi har bara kört den vägen en gång tidigare och som jag minns den var den stundtals skitjobbig med backe upp och backe ned utan några egentliga vilopartier. Om jag inte heller minns fel var ölen efteråt på haket i Västerhaninge bland de godaste jag nånsin druckit. Den lilla turen hem från Älvsjö några timmar senare var däremot vidrig, magen var mätt, ryggen skrek och benen stumma.

UPPDATERING

Klockan är nu 09.40 och molnen börjar lägga beslag på dan. Skitsamma. Vi rullar.

fredag 2 maj 2008

Utan titel

"I would have given you all of my heart
But there's someone who's torn it apart
And she's taking almost all that I've got
But if you want, I'll try to love again
Baby I'll try to love again but I know"


Idag är vi lite trötta, som man säger när man i själva verket är rätt bakis. Igår var jag på 1 maj-fest på Street. ABF och LO-distriktet i Stockholm hade lyckats förmå sossarna och vänsterpartiet att inte ha egna fester utan komma till en gemensam för hela arbetarrörelsen. Ett trist coverband med en överentusiastisk sångare öste på i timmar. Trots det hade jag kul. Men jag misstänker att det hade mer med sällskapet att göra än festen i sig. Men idéen med festen tycker jag var bra. Sen borde det till en annan tingens ordning när det gäller demonstrationerna. I min värld borde det vara den fackliga rörelsen som på 1 maj sätter dagordningen och spikar kraven. Sen får partierna ansluta sig om de vill.

***

Apropå First Cut Is The Deepest, för nån vecka sen skrev jag om Duffy, kolla in P.P. Arnold i den här videon:



Men det är Norma Fraziers version jag har haft i skallen:

torsdag 1 maj 2008

1 maj, 1 maj varje sliten kavaj...

I år skulle min mormor ha fyllt 98 bast om hon hade varit livet. Men det är hon inte. Hon lämnade in när hon hade förvissat sig om att jag var en hyfsad farsa och att det inte var nåt fel på min dotter. Ett av våra sista möten gick jag upp och hälsade på henne solo. Då tittade hon förbi mig och frågade: -Var är M? När jag svarade att hon var hemma försvann hennes blick inåt. Sen hade vi inte så mycket och säga. Det syntes att lågan inte längre fanns där. Hon hade tröttnat. Tack och lov dog hon en kort tid därefter.

***

Hela dan har jag haft Arctic Monkeys 'Fake Tales From San Fransisco' i skallen. Fråga mig inte varför. Första gången jag hörde den tyckte jag att den var för mycket The Jam. Nu gillar jag den nog. Tror jag.