torsdag 10 maj 2007

Kallsvett

"I'm not making a fool of myself
Oh tell me
I'm not making a fool of myself"

Jag vaknade av en knäpp mardröm: Jag hade begett mig ut för att ta några öl med en borttappad vän. Dottern hade jag lämnat på, ja jag vet inte riktigt vad det var, ett konditori kanske. Det blev några öl och det vart senare än vad det skulle. Tog tunnelbanan hem. Då kliver det på några handbollssupportrar till Switte. En av dem är en gapig och otrevlig gubbe som jag ber hålla käften, vilket eländet inte gör. Jaha, då tar självklart mitt alias, mr Rättrådig, över och lyfter helt sonika ut gaphalsen från tricken bär ner honom till spärrarna. Gubbfan trilskas och skriker varpå jag tar en pärm och stoppar in i käften på honom. Då blev han tyst. Försök själv att skrika med en pärm i munnen. Efter fullbordat värv kommer jag att tänka på dottern. Samvetet hugger till och skriker rakt ut. Jag springer upp för trapporna till tunnelbanan, men den har gått. Helvete, min mobil, min ryggsäck med prylar var ju kvar i vagnen. Och var fan lämnade jag min dotter?

Då vaknade jag. Klockan var halv sex. The View, drog igång på jukeboxen, jag tassade in till dottern för att försäkra mig om att hon låg i sin säng. Klart hon gjorde.

***

Det glädjer mig att se att fler har antagit utmaningen 'Sju låtar som förändrade mitt liv'. Jag förväntar mig inte att alla ska kunna hitta just sju låtar som förändrat deras värld. Men jag tror att alla kan trolla fram en eller par som faktiskt rubbade synen på livet och knuffade iväg det åt ett lite annorlunda håll.

5 kommentarer:

Ankan sa...

No more beers for this guy! Det där var en riktigt knasig dröm.

Sånger från nedre botten sa...

Jepp! Handbollshuliganer, har du läst nåt så dumt? Från det ena till det andra; hur går det med listan? Det ska bli intressant att läsa din. Jag, med mina förutfattade meningar, misstänker att det blir en del morrmorr-musik och en del pop från din sida.

Ankan sa...

Det går, det går. Den som väntar... Fast det blir mer albumrelaterat än låtar.

Ankan sa...

Check, check, check it out!

Jah Hollis sa...

Hey! Din utmaning har blivit ett av de mest diskuterade inläggen på bloggportalen.se.
Och jag jobbar fortfarande med min lista.
Sju låtar blir nästan för lite.
Fast jag jobbar på att korta den.